Kocham wszystko co pomidorowe! prócz soku z pomidorów.

Sama sobie zrobiłam „smaka”, udostępniając wczoraj na fanpage’u makaron z pomidorowym pesto. Przygotowałam więc pesto z suszonych pomidorów, orzechów nerkowca i czosnku. Do tego czarne oliwki i usmażona, pokrojona w kostkę, pierś z kurczaka.

f1

Z makaronów wybrałam farfalle, ponieważ ten rodzaj lubię najbardziej. Ugotowany makaron podsmażyłam z gotowym już kurczakiem na patelni. Dodałam oliwki i pesto, całość wymieszałam, dodałam ser i liście bazylii.

Ser! Właśnie. Przywiozła go nam Ola, z Włoch, stawiamy że to fontina, ale w sumie… z mało się znam, żeby mieć 100% pewność. Jedno wiem na stówę – pyyyszny, półmiękki, delikatnie śmierdolący.

ser_zagadka

Ten wpis to też eksperyment fotograficzny. Zdjęcia zostały zrobione moją lustrzanką cyfrową z podpiętym obiektywem ze starego Zenita. Łapanie ostrości – DOSŁOWNIE:)

f5 f4 f3 f2