Warsztaty kuchni indyjskiej z VEGGIE – Studio Kulinarne Browar Mieszczański

W Studiu Kulinarnym Browaru Mieszczańskiego przy ulicy Hubskiej byłam pierwszy raz. Warsztaty kuchni indyjskiej poprowadziło małżeństwo, Anna Lachowicz-Tomczyk i Bogusław Tomczyk – wykładowczyni i informatyk, którzy tak mocno pokochali kuchnię Indii, że przebranżowili się zupełnie i stworzyli firmę VEGGIE.

VEGGIE oferuje katering wegański i wegetariański, a poza tym wspomnianych wyżej dwoje zajmuje się organizacją pokazów kulinarnych i warsztatów właśnie.

Zapraszam na małą fotorelację 😉

Część pierwsza to SAMOSY. Indyjskie pierożki, których ciasto robi się z mąki, wody i oleju. Nasza wersja z farszem z zielonego groszku, podana z sosem miętowym.

Po samosach, pysznych i sycących, czas na prawdziwe vegańskie CURRY. Nie, nie tę przyprawę, a danie curry z idealnie przygotowanym ryżem.

I deeeeeser…. aromatyczna HALAVA z pomarańczą…

Podsumowując. Bardzo przyjemnie spędzony czas z uśmiechniętymi ludźmi. Można było się czegoś nauczyć, coś pysznego zjeść, a przede wszystkim – zainspirować się do kolejnych, kulinarnych eksperymentów.
Przepis na samosy bankowo będę odtwarzała w domu. Skojarzenie kuchni indyjskiej? – ZAPACHY!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *